Babysim nästa uppstart 


Vi står utan instruktör och kommer tillsvidare ej erbjuda babysim kurser.
Babysim & Minisim 

Välkomna till Göteborg Sim som strävar efter
att man ska simma från 0-100år J
 

Vi erbjuder en härlig familjeaktivitet där barn och föräldrar tillsammans med våra kunniga och utbildade instruktörer
får en mysig stund i bassängen.
 
BABYSIM är för barn mellan 3 mån-2 år, med senast start vid 1,5års ålder. 
Båda föräldrarna eller 2st vuxna är välkomna att delta i vattnet under varje lektion.

Målet med vår verksamhet är att barnen ska få vattenvana och 
upptäcka möjligheterna och glädjen både över och under ytan! Vi vill även lära dem respekt för vatten samt ge dem grundläggande kunskaper inför kommande simundervisning.
 
I nybörjarkursen börjar vi i lugn takt att vänja barnet vid vattnet och går igenom grundläggande övningar. Efter hand presenteras olika övningar för balans, motorik och barnen får också bekanta sig med de första redskapen. Allt sker under lekfulla former, varken barn eller föräldrar ska känna sig tvingade att göra något de inte vill. Våra sångstunder brukar vara populära inslag!
Under fortsättningskurserna utvecklas de övningar ni redan provat på, men också nya moment och redskap presenteras stegvis. Undervisningen anpassas hela tiden till barnets ålder och motoriska utveckling. Målet är att öka barnets självständighet i vattnet, men också att lära barnet respekt för vatten. Motorisk träning, balans, lek och självförtroende får vi på köpet!
 
Hur förbereder man sig?
När ni bestämt er för att börja simma kan ni gärna förbereda er hemma. I första hand genom att bada barnet i badbalja men också gärna i badkaret tillsammans med er föräldrar. Låt barnet få möjlighet att röra sig så mycket som möjligt. Ni kan också duscha tillsammans och vänja barnet vid att få vatten över huvudet.
 
Måste barnet dyka?
Du bestämmer själv vilka övningar ni vill deltaga i! Det gäller oavsett vilken övning instruktören presenterar.Att vara under vattnet är inte ett syfte i sig. Men att kunna hålla andan och ta sig fram i vattnet är en mycket viktig färdighet som ingår i babysimskolan.
 
Vattensäkerhet och självständighet är två viktiga begrepp. Vi vill att barnet ska bli så självständigt som möjligt i vattnet för att det ska kunna klara sig så bra som möjligt om det skulle hamna i vattnet ofrivilligt. Att kunna hålla andan viljemässigt är en förutsättning. Små barn tar sig fram i vattnet under ytan. Huvudet är för tungt för att hållas upp ovan ytan före ca.3 års ålder. Det är mycket viktigt att du som förälder känner dig redo för dyket när ni provar det första gången. För att det ska vara möjligt behöver både du och barnet känna er trygga i vattnet. Det finns ett flertal olika sätt att introducera dyket på. Vi använder vattenkanna. Så snart som möjligt ska barnet själv ta initiativ till dyken.
 
Längre ner finner du våra babysimnivåer, för att lättare veta vilken grupp ni ska anmäla er till. Alltså 2st vuxna/baby är välkomna att delta i vattnet under varje babysimlektion under kursen, (ingår i kurspriset). Se babysimnivåer längre ner:
 

MINISIM är en aktivitet i vatten för barn mellan 2-3,5 år i sällskap med 1st vuxen. Tillsammans med  ledare utforskar föräldrar och barn vattnet. Aktiviteten är inriktad på vattenvana samt simövningar.
 
MINISIM är fortsättning på babysim och bygger på vattenvana, lek och lust till vatten. Målsättningen för minisimsverksamhet måste utgå ifrån det enskilda barnet där förutsättningarna skiftar. Detta är en mycket rolig och givande fortsättningskurs efter babysimmet och/eller en bra förberedande start inför nästa steg som blir simskolan som är först när banet fyllt 5 år! Minisim är på barnets villkor, utan press p.g.a. dess ålder.
Denna undervisning ska förhoppningsvis ge barnet en positiv syn på vatten, få bättre vattenvana, balans, självförtroende, våga leka och ha skoj i vatten, men också få respekt för vattnet. Vi introducerar och tränar crawlsim på barnets nivå, att lära sig att ta sig fram i vattnet på olika sätt. Det blir en rolig och mysig kvalitetsstund med ditt barn! Tänk på att barnen gör som Vi gör! Så visa barnen att det är roligt att vistas i vatten, doppa huvud etc. J

Vi välkomnar alla oavsett vattenvana!
Du som vuxen (1st vuxen) är med ditt barn i vattnet på Minisim, (ingår i kurspriset). Se "MINISIM"-nivån längre ner:


Nivå 1 – SmåSälar - lördagar kl.14.00 & 14.30 & 15:00

Ålder:

3mån-7mån.

Förkunskaper:

Denna grupp är för nybörjare, alltså som aldrig gått babysim tidigare. Detta är en mycket fin och mysig kvalitetstid för familjen.

Mål:

Denna kurs ger grundläggande trygghet i vatten för både barn och föräldrar. Ni lär er hur ni ska utnyttja vattnet för barnets motoriska utveckling. Vattenvana fås via balansövningar, olika grepp, sånglekar och introduktion till vattenkannedyk.


Nivå 1 – StorSälar - lördagar kl.15.30

Ålder:

7mån-1,5år.

Förkunskaper:

Denna grupp är för nybörjare, alltså som aldrig gått babysim tidigare. Detta är en mycket fin och mysig kvalitetstid för familjen.

Mål:

Denna kurs ger grundläggande trygghet i vatten för både barn och föräldrar. Ni lär er hur ni ska utnyttja vattnet för barnets motoriska utveckling. Vattenvana fås via balansövningar med balansring, olika grepp, sånglekar och introduktion till vattenkannedyk.


Nivå 2 – Ankor - lördagar kl.16.00

Förkunskaper:

Denna grupp är för barn som redan gått nivå 1, alltså en kurs ca.8 lektioner. Bebisen ska ha lärt sig att hålla andan.

Mål:

I denna kurs ska barnet lära sig rotera till ryggläge, då barnet endast kan vila och andas i vattnet i ryggläge - livräddningssyfte. Barnet lär sig att hålla sig fast i förälderns fingrar/kanten. Balansövningar med cherekringar, grepp, sånglekar och lära sig hålla andan med hjälp av vattenkannedyk, som sedan går över till famndyk.
 

Nivå 3 – Grodor - lördagar kl.16.30

Förkunskaper:

Denna grupp är för barn som redan gått nivå 1 & 2, alltså två kurser ca.16 lektioner. För barn som redan dykt, och känner sig trygga med att dyka från famnen.

Mål:

I denna kurs lär sig barnet att dyka en längre sträcka efter specifikt mål, ex. leksak/förälder - Alltid på barnets villkor! Barnet lär sig hoppa från matta med vändning tillbaka till mattan – livräddningssyfte. De lär sig också förflytta sig längs kanten, dyka med hjälp av tub/rutschkana och prova på flytkorvar.
 

MINISIM - utgår

Ålder: 

2-3,5 år.

Förkunskaper:

Denna grupp är för både vattenvana babysimmare och inte vattenvana barn som aldrig gått babysim tidigare. Alla är lika välkomna!

Mål:

Få bättre vattenvana genom roliga vattenmoment. Ta sig fram längre sträckor i vattnet. Hoppa/ramla ifrån kant/matta och sedan ta sig tillbaka, rotera från mage till rygg, hålla andan, blåsa i vattnet, glida på rygg samt mage, hämta dykleksaker i vattnet, ta sig fram via crawl, ha skoj men med respekt för vattnet.
 

Anmälan och betalning görs endast här på hemsidan under fliken "Boka/Betala Aktiviteter", där aktiviteterna läggs ut.  
Vi har inget kösystem, det är först till kvarn som gäller.
Välkomna att anmäla er!
 
 
 
NÄSTA KURSSTART FÖR BABYSIM:
v. 37 lördagen den 16 September 2017

KURSDAGAR: lördagar kl.14.00-17.00 V.37-43, 45         
30 minuters lektioner
 
PRIS: *1450kr (inkl. medlemsavgift)
 
Vid eventuellt förhinder/avhopp efter det att kursen har startat betalar vi inte tillbaka några pengar.
Vid eventuellt förhinder/avhopp före det att kursen har startat tar vi ut en administrationskostnad på 200 kr, ni måste mejla oss på kansli@goteborgsim.se och informera innan kursstart vid avhopp.
 
PLATS: Varmbadet - Valhallabadet
             (Samma ingång som till SATS mellan                                          Valhallabadet och Sporthallen).


 
Vid frågor angående babysim
mejla till kansli@goteborgsim.se