Mastersåret 2018 

Årsberättelse Göteborg Sim Master 2018

Mastersgruppen har under 2018 haft en stabil bas på ca 50 st aktiva simmare mellan 23 och 73 år.  
 
 Vi hade under året en stenhård målsättning att bli bästa svenska Masters klubb vilket vi lyckades med under Masters SM i Jönköping i mars. Göteborg Sim var absolut största deltagande klubb på SM och vann poängstriden med nästan dubbelt så många poäng som tvåan Täby Sim.
 
 
 Flera svenska rekord, nordiska rekord och massor av personliga rekord har slagits under året. Årets mastersstipendie tilldelades vår Leo Bielicz. med motiveringen: 
 
  "Leo Bielicz har under året visat storslagen form som resulterade i flera medaljer och snabba simningar. Leo har dessutom under många år varit en stor profil och förebild inom svensk och internationell masterssimning och har flertal gånger visat prov på en stor fysisk kapacitet och stark mental förmåga genom att prestera snabba simningar år efter år."
 
 Under höstens Masters-EM i Slovenien gjorde vi avtryck med 8 guld på bara fyra simmare. Vi fortsatte att tävla under nordiska mästerskapen i Malmö där Göteborg Sim nöp 20guld, 20 silver, 15 brons, 100 st topp 10 placeringar, ett svenskt rekord och självklart även seger på den efterföljande banketten.
 
 
 

Indelningen med tre träningsgrupper, nybörjargruppen, lätt & lagom samt tävlingsgruppen är framgångsrik där vi fyllt på med nya simmare på alla nivåer. Vi har vår verksamhet på Valhallabadet, Frölundabadet och på Askimsbadet. Mastergruppen är i huvudsak en grupp där vuxna som älskar simning möts och har väldigt kul oavsett vilken ambition vi har med vår simning.

 
Vi är laddade för 2019 Masterssimning i Göteborg 

 

Simma för att det är kul
 Tävla med dig själv
 Tävla mot andra i din ålder! 
 
 

Alla kan bli masterssimmare

Du behöver inte ha varit tävlingssimmare i din ungdom för att kunna delta i Masterssimning. Masters handlar om att hålla sig frisk och stark med regelbunden motion och kanske en och annan trevlig tävling som motivation för att simma regelbundet. Blir du riktigt biten av tävlingsdelen anordnas det även mästerskap där du kan mäta dina krafter med andra i samma ålder. Du får möjlighet att träffa andra med samma intresse för simning och vänskapsband kommer att skapas.