Göteborg Sim, Sveriges bästa mastersklubb 2018! 


Klubbpoäng 2018

1 Göteborg Sim 655
2 Täby Sim 375
3 Simklubben Neptun 327
4 Malmö Kappsimningsklubb 265
5 Solna Sundbyberg SS 04 257

 
För dig mellan 25 och 100+ år 

 

Simma för att det är kul
 Tävla med dig själv
 Tävla mot andra i din ålder! 
 
 

Alla kan bli masterssimmare

Du behöver inte ha varit tävlingssimmare i din ungdom för att kunna delta i Masterssimning. Masters handlar om att hålla sig frisk och stark med regelbunden motion och kanske en och annan trevlig tävling som motivation för att simma regelbundet. Blir du riktigt biten av tävlingsdelen anordnas det även mästerskap där du kan mäta dina krafter med andra i samma ålder. Du får möjlighet att träffa andra med samma intresse för simning och vänskapsband kommer att skapas. 

  • Är du intresserad av att börja simma masters? Skicka ett mail till masters@goteborgsim.se
  • Mer information hittar du i vår folder. 


3 VM guld, 3 VM Silver 3 europarekord och 1 svenskt rekord för Göteborg Sim i Masters VM! 

Under en vecka i slutet av augusti simmades Masters VM i Budapest. Tävlingarna kördes direkt efter riktiga VM, i samma arena och i mångt och mycket samma koncept. Det var ett grymt väloljat maskineri, ordning och reda och proffsig hantering av hela arrangemanget. Deltagare kom från hela världen för att tampas med jämnåriga i bassängen. Göteborg Sim ställde upp med 15 deltagare, fantastiskt roligt! Tävlingarna simmades i fyra 50-meters bassänger. Två av dem var inne i Duna Arena och en av poolerna där var samma som där Sarah Sjöström slog sina världsrekord och simmade hem guldmedaljer på ”riktiga” VM en vecka tidigare. Man blev allt lite starstruck i Duna Arena, en suverän anläggning – helt nybyggd för VM. De andra två tävlingspoolerna låg ute på Margaretaön i en anläggning som heter Hajos. Det var också jättefina bassänger som dessutom var utomhus vilket alltid är en stämningshöjare när vädret är bra. Vi hade kanonväder hela veckan, den värsta värmeböljan hade dragit över när vi kom, så temperaturen låg på runt 30 grader. Perfekt med andra ord 😊.

Tävlingarna var utspridda på en vecka. Med fyra bassänger igång samtidigt så hann alla tävlingar genomföras utan att dagarna blev för långa. Det fanns gott om tid till sightseeing och vila. Flera deltagare hade sina familjer på plats och körde kombinerad tävling och semester. Arrangörerna hade satsat mycket på inramningen, t ex fanns det en jättebra food court utanför Duna Arena, och de hade fixat så att före detta olympier var prisutdelare på tävlingarna. Medaljerna som delades ut vad likadana som på VM, med skillnaden att de inte var graverade. De kunde man lämna och få gjort – mot betalning givetvis! En kul grej var att medaljer delades ut på placeringarna 1-6, så man fick äran att vara med på prisutdelningen även om man inte kom ”på pallen”.

Tävlingarna gick jättebra för Göteborg Sim. Totalt sett simmade vi hem tre guld, fyra silver, tre 4:e platser, tre 5:e platser och två 6:e platser. Detta betyder alltså att vi fick bära hem sammanlagt 15 medaljer på flyget till Sverige! Leo slog dessutom två fantastiska europarekord! Förutom alla medaljer fick vi flera topp 20-placeringar och personliga rekord. Elisabeth Pålsson putsade t ex sitt 50 fjäril och Nina Bertilsdotter körde ett otroligt starkt 400 medley med väldigt kort träningssäsong bakom sig och simmade in på 16:e plats Riktigt grymt! Alla lagkapper simmades på en och samma dag i Duna Arena. En riktigt härlig lagkappsdag för Göteborg Sim, vi ställde upp med 10 lag vilket troligtvis var flest av alla. Det resulterade i 3 VM-silver och totalt 6 lag topp 10.

MEDALJER GÖTEBORG SIM

GULD
Leo Bielicz, 100 fr

Leo Bielicz, 50 fr (europarekord)

Leo Bielicz, 100 fj

SILVER
Leo Bielicz, 50 fjäril

Gbg Sim herrar, 4x50 frisim (Leonard Bielicz, Lennart Mentor, Karl Justh, Bernt Zarnowiecki) (europarekord på startsträckan)

Gbg Sim herrar, 4x50 medley (Lennart Mentor, Glen Christiansen, Leonard Bielicz, Karl Justh)

Gbg Sim damer, 4x50 medley (Nina Bertilsdotter, Anna Jensen, Malin Nilsson, Anna Olsson)

4:E PLACERING

Glen Christiansen, 200 br

Anna Jensen, 100 br

Anna Jensen, 50 br

5:E PLACERING
Glen Christiansen, 100 br
Malin Nilsson, 200 fr

Anna Jensen, 200 br

6:E PLACERING

Anna Olsson, 100 fr

Glen Christiansen, 50 br

Förutom tävlandet så innehöll VM-äventyret också en möjlighet att njuta av den vackra staden Budapest, härligt umgänge med simmarvänner från hela världen, goda middagar och ett glas vin för att fira en lyckad dag i bassängen, besök på SPA med massage och givetvis en utekväll som avslutning. Masterstävlingar i allmänhet är verkligen ett minne för livet och detta VM är inget undantag. Ett grymt arrangemang med upplevelser som vi kommer att leva på länge! Nästa år går Masters-EM i Slovenien och 2019 är det dags för VM i Korea. Vi syns väl?

Ny i klubben!? 

Om du är helt ny i klubben vill vi att ni mejlar masters@goteborgsim.se för att anmäla ert intresse först. Ni får då svar på om det finns plats och vilka, vilka dagar ni kan träna.