Välkommen till Vattenpoloträningen i Göteborg Sim! 

Vattenpolo är simidrottens lagbollspel med sex utespelare och målvakt samt sex avbytare.
Vattenpolo var den första lagsporten som lades till olympiska spelen (OS) år 1900 i Paris.
Under vattenpoloträningen tränar du både simteknik samt vattenpoloövningar med och utan boll! Träningen är mycket tuff och rolig, ger dig dessutom säkerhet i vattnet. Träningen ger dig en livslång kunskap med ökad glädje och trygghet i och vid vatten. Sporten ställer också krav på en god fysik och god kondition.
 
Vi i Göteborg Sim tränar just nu 3 ggr/vecka.

Träningstider: Våren 2017
seniorer: tisdagar, torsdagar och fredagar kl 19.30-21.15.
Kombogruppen (ny grupp vt-17): torsdagar kl 19.30-20.30 samt söndagar kl 8.30-9.30. Träning sker i Valhallas 50 m bassäng. 
 
Du som har simmarbakgrund (tävlingssimmare) eller tidigare har tränat/spelat vattenpolo är detta är den perfekta träningen för just dig!
 
Vårterminen 2018 startar vi upp en ny grupp, Kombogruppen,  just för dig som älskar bollspel och vattenträning. Anmälan gör du på följande länk
 
 
 
Kombogrupp: Nu startar vi upp en ny träningsgrupp för just dig, kille och tjej 10-14 år, som tycker om att träna, simma och gillar bollspel. Här kombinerar vi träning för dig som nybörjare i vattenpolo med simteknik där fokus just ligger på frisimsteknik (crawl). Frisim är det viktiga simsättet att kunna behärska i vattenpolo.
Tränar gör du två gånger/vecka. Du tränar både simteknik samt vattenpoloövningar med och utan boll!
Träningen fokuserar på frisim (crawl) men givetvis får du också lära dig bröstsims- och ryggsimsteknik. Träningen ger dig en god vattenvana där flyt-, glid- och skovelövningar ingår förutom tekniksimning och vattenpoloövningar. Allt träning leder till och ger dig säkerhet i vattnet med en livslång kunskap, ökad glädje och trygghet i och vid vatten.

Vårt intagningskrav är att du ska kunna simma 200meter.

 
Du som redan tränar i någon av våra simgrupper (simlinje eller tävlingsgrupp), betalar ingen extra träningsavgift.
 
Kostnader: medlemsavgift 200 kr/år, licensavgift 150-300kr samt träningsavgift 1250 kr/termin inkl. entré
 
Anmälan och betalning gör du på följande länk: boka/betala aktiviteter
Frågor: vattenpolo@goteborgsim.se
 
Välkommen!